Diversity in Youtube format

It was really not an easy thing to develop: our first video about diversity. The point is that my book, originally edited in Dutch, was now translated in English but I do spend most of my time in the Netherlands: so how to sell an English book like that? I asked for advice on linkedin and was not disappointed. Many ideas came up, among which the idea of this blog in English and, as said, a Youtube video.
Talking about diversity in Youtube style means that it can not be like anything that I usually present in front of public or groups who are waiting for a enthusiast, funny, but also serious or thorough story. Or is that thoroughness just something that I particularly value myself?
My book is about the ten critical success factors of diversity management… way too boring for Youtube! Who will have the patience to watch ten factors…??? So to create the video we went back to the essence of diversity and tried to find symbols to express that essence.
Please tell us whether we were yes or no successful in that ambition; you can leave your comments on the Youtube site under our video, we are curious to hear from you!

You may also like:
Diversity in hotels: it exists in Stockholm
Diversity at work: my new book
Investeer in jouw inclusief leiderschap

5 thoughts on “Diversity in Youtube format

 1. Well done!!!!

  Serious subjects are great for youtube too. See for instance Changing Education Paradigms: http://youtu.be/zDZFcDGpL4U

  Mocht je iemand willen die hier fantastisch in is. Een vriendin van mij is Evelien Lohbeck (geniaal op gebied van videokunst, nog kort afgestudeerd op dit gebied en hangt meteen al in het Guggenheim museum, winnares you tube wedstrijd) met Noteboek: http://youtu.be/tP-reW1eLYE

  Zie ook mijn linkedin of gewoon via mij persoonlijk. Weet niet of ze ook in 0pdracht werkt, vind haar wel geniaal en daarnaast ook superaardig, en met mij dus ook het Guggenheim haha, en dat is niet niks!!

  Groetjes,
  Marion Vollenberg

 2. De theorie v diversiteitsmanagement wordt mooi beeldend en simpel weergegeven, complimenten
  – de theorie (bv salad bowl versus mash of ook wel melting pot) is niet nieuw of baanbrekend, maar goed, dat hoeft ook niet
  – Doe wat aan t steenkolen-Engels
  – Breng de titel van t boek langer of vaker of duidelijker in beeld. T hele doel van t filmpje is toch om t boek te verkopen?
  – Filmpje was ok qua lengte, al zou ik m misschien nog iets korter maken.
  – maar goed, overall, een mooi promo-filmpje 

 3. Mooi filmpje, mooie symbolen, mooie sfeer
  Boek mag inderdaad veel eerder in beeld, ik denk meteen bij het begin. Want dat geeft ook houvast waar dit filmpje naar toe gaat, met de “opluchting en belofte” dat je er meer over kunt lezen.
  Mijn vragen zouden zijn: als diversity-teams zo werken, voor welke vraagstukken en opgaves dan, en wat kan ik er als leidinggevende mee doen, en hoe vermijd ik de valkuilen. Als je daar ook een voorbeeld van geeft, of misschien een stukje van de inhoudsopgave van je boek laat zien, ben ik verkocht!

  groet, Lia

 4. Prachtig gedaan Grethe! Wat een goeie tekenaar en editor heb je gebruikt, mooi die animatie-effecten en heel verduidelijkend voor wie het nog niet begrijpt 😉

  Ik sluit me aan bij sommige opmerkingen hierboven: hij is nog iets aan de lange kant, en je weet als kijker niet waar je verhaal heengaat. Daarom inderdaad je boek al eerder melden. Een blik op de inhoudsopgave (of iemand die je erdoorheen ziet bladeren) zou ook iets toevoegen. En hoe loopt je boek nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.