Afscheidsfeest Mensa voorzitter

3 januari 2014: afscheidsfeest Mensa voorzitter
Een geweldig feest vond plaats op 3 januari – met eten drinken dansen, SlimmerIQuiz en fundraising voor het Mensa Fonds. Dank aan alle bezoekers, mailers, bellers, aanbieders en bieders, gulle gevers en vrolijke feesters, het was super!
Mensa Ontwikkel je wereld Terugblik op 6 jaar Mensa
Mijn terugblik op 6 jaar Mensa voorzitten en visie op de ontwikkeling van Mensa heb ik verwerkt in een video: http://youtu.be/OpcwaCrj36I

SlimmerIQuiz
Charlotte Hoyng (zie https://grethevangeffen.nl/2013/12/23/maak-kennis-met-mensa-slimmeriquiz-presentator/) presenteerde de SlimmerIQuiz zoals die in de finale aan leerlingen uit groep 8 gegeven is in oktober jl. Eitje toch, zo’n quiz voor kinderen?! Er waren toch meer toekijkers dan deelnemers, dat viel wel op. Vijf teams waagden de uitdaging en ze deden het heel goed! Ook in 2014 zal de SlimmerIQuiz gehouden worden op vele scholen in Nederland.

charlotte presenteert slimmeriquiz Charlotte Hoyng presenteert de SlimmerIQuiz voor een ademloos publiek van deelnemers en toeschouwers…CIMG3012 En de jury presenteert de uitslag van de SlimmerIQuiz – hij is echt erg goed gemaakt door de deelnemers!

Mensa Fonds
Het Mensa Fonds zet zich in voor het benutten van de talenten van hoogbegaafden en het zichtbaar maken van de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving. Dit feest had een benefietveiling van (goede) spullen en diensten; de opbrengst is voor het Mensa Fonds. 21 items stonden in de aanbieding, met dank aan de gulle gevers. jeu de boules ballen veiling  Een echte kenner prijst de jeu de boules ballen aan – hierdoor gaan ze voor het dubbele van het minimum bod weg! CIMG3021 Ton Bil (item 8) licht zijn aanbod toe – er zijn meerdere bieders en het gaat weg ver boven de minimum prijs!
CIMG3018 De ‘directietafel’ tijdens de veiling met Mensa Fonds penningmeester Rob Scipio, voorzitter Angela Riddering en gulle gever Ilona Boeren van Hobbyfun (item 1 en 2).

Ik heb uitgerekend dat ik de afgelopen jaren ongeveer 4500 uren heb besteed aan mijn Mensa voorzitterschap: evenveel als de thans 4500 leden (toen ik begon waren dat er 3200 dus een flinke groei). De inzet voor het feest was dat als elk lid 1-10 euro voor een uur van mijn inzet wilde geven, het Mensa Fonds 4.500-45.000 euro over zou houden aan dit feest! Dat was misschien een beetje ambitieus, maar we zijn toch een eind  gekomen! De stand van giften (512,14), SlimmerIQuiz (55,72) en veiling (1.782,-) samen werd € 2.350,-… Meer informatie op www.mensafonds.nl. NB de locatie en DJ zijn door mij gehuurd; eten en drinken betaalden bezoekers zelf tegen kostprijs. Gift of bijdragen gingen dus geheel naar het Mensa Fonds, er bleef niets ‘aan de strijkstok’ hangen.dj jorisDJ Joris was in staat om een spetterende avond te verzorgen!

13 thoughts on “Afscheidsfeest Mensa voorzitter

 1. Lieve Grethe, helaas ben ik morgenavond verhinderd. Nietemin, geweldig veel dank voor je inzet voor onze vereniging.
  Gr, Joris

 2. Hoi Grethe,

  door je aardige uitnodiging heb ik besloten te komen, wellicht is het een soort wake-up call om weer actief te worden….

  H groet, tot morgen, Arno

 3. Hoi Grethe,
  ik kan er waarschijnlijk toch (deels) bijzijn. In dat geval tot morgen en anders in ieder geval van harte bedankt voor je inzet. Geen vereniging kan zonder.
  gr.
  Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.