In het nieuws

Hier een overzicht van keren dat Grethe van Geffen in het nieuws was als Statenlid voor de VVD Noord-Holland. Het is onvolledig omdat je niet altijd zelf weet dat iemand je noemt, en om alles te kunnen lezen doe je er goed aan een abonnement op NH Nieuws te nemen – want een aantal artikelen zijn afgeschermd voor algemene lezers.

12 oktober 2021: PS bespreekt op 11 oktober de afronding/evaluatie van de N23, de Westfrisiaweg die succesvol binnen budget werd aangelegd. In mijn bijdrage benader ik het belang van een ‘derde ring rond Amsterdam’ in de toekomst, die mogelijk wordt gemaakt door deze weg.

6 augustus 2021: Mijn bezoek aan Opperdoes staat in het Noord-Hollands Dagblad. De noodzaak van ventweg voor landbouwverkeer krijgt aandacht, net als de video die ik erover maakte. De video vind je ook hier of bij de andere vlogs elders op deze site.

19 mei 2021: Oplossing noodzakelijk voor spoorwegovergang, kopt het Noord-Hollands Dagblad, naar aanleiding van de antwoorden op mijn schriftelijke vragen over de verkeerssituatie in Castricum.

7 maart 2021, blog gepubliceerd naar aanleiding van de toekenning van de provinciale Ribbius Peletier-penning, verschillende kranten pikten dit bericht op:
VVD-Statenlid distantieert zich van geven Ribbius Peletierpenning aan Sylvana Simons, ’de vrouwelijke Wilders’ in het Noord-Hollands Dagblad
VVD-Statenlid noemt Sylvana Simons ‘vrouwelijke Wilders’ en distantieert zich van toekennen Ribbius Peletierpenning’ in Leidsch Dagblad, ook in Haarlems Dagblad.

16 februari 2021, citaat uit de commissievergadering Mobiliteit & Bereikbaarheid, over de schade aan de Rekervlotbrug waardoor fietsers weer moeten omrijden en nogmaals storing van de Leeghwaterbrug.

22 januari 2021: Publicatie op Energeia Bemoei je met je eigen investeringsfondsen, naar aanleiding van alle ervaringen rond revolverende fondsen heb ik dit artikel geschreven om meer bewustzijn over dit toch wat ‘technische’ onderwerp te creëren en hopelijk meer aandacht en beweging ervoor te krijgen. Het is gepubliceerd op Energeia.

16 november 2020: citaat uit de commissievergadering Mobiliteit & Bereikbaarheid. “De twee moties kwamen op tafel bij twee agendapunten, het iMPI en NIKG (zie onderaan) die mobiliteit en infrastructuur betroffen, zaken waar de provincie veel over in de melk te brokkelen heeft en waar ook gigantische bedragen aan worden besteed. ,,Voorgaande sprekers dromen van een wereld waarin alleen nog gefietst wordt’’, merkte VVD-Statenlid Grethe van Geffen schamper op. ,,Fietspaden, hartstikke goed, maar we kijken ook naar het wegennet. We kunnen niet zonder zaken als de verbinding A8/A9.’’

15 april 2020: Waar is de 2,6 miljoen euro gebleven die de provincie investeerde in failliet Tocardo uit Wieringerwerf? Die vraag werpt Statenlid Van Geffen op…

11 november 2019: De melding dat ik – na een tijdje duo-statenlid te zijn geweest – toetrad als volwaardig lid van de Provinciale Staten Noord-Holland.

Kijk je liever naar filmpjes? Het overzicht van de vlogs van Grethe van Geffen vind je hier.