In het nieuws

Hier een overzicht van keren dat Grethe van Geffen als statenlid Noord-Holland in het nieuws was. Het is onvolledig omdat je niet altijd zelf weet dat iemand je noemt, en om alles te kunnen lezen doe je er goed aan een abonnement op NH Nieuws te nemen – want een aantal artikelen zijn afgeschermd voor algemene lezers.

11 januari 2023 Stadskrant Edam-Volendam besteedt onder de titel Wie doet het licht aan? ook aandacht aan het bezoek van het fietspad langs de N244 bij Kwadijk:

8 januari 2023 Noord-Hollands Dagblad pikt het nieuws op over mijn bezoek aan het fietspad langs de N244 bij Kwadijk. Lees via de link of hier het krantenbericht:

19 december 2022 Noord-Hollands Dagblad doet verslag van de Provinciale Statenvergadering, en citeert daarbij mijn bijdrage in het debat over Schiphol (of volg deze link) dat stikstofrechten opkoopt op een natuurvergunning te krijgen. Waar veel statenleden over elkaar heen buitelden in verontwaardiging, wees ik op de wettelijke taak van het bestuur van Schiphol om de lange termijn belangen van Schiphol te borgen.

15 december 2022 Voor de derde keer staat een referendumverzoek op de agenda van de Provinciale Staten. Waarom de mogelijkheid bieden een referendum te houden en telkens als bewoners er een aanvragen, die weigeren? Daarom schreef ik in het Parool dit opinieartikel ‘Referendum over windmolens in Noord-Holland moet doorgaan’. Helaas stemde de coalitie van D66, PvdA, GL en VVD het referendum toch weg.

15 september 2022 Zijn haaientanden op een fietspad bij Egmond Binnen wel of niet veilig? De Fietsersbond vindt van niet. Ik stelde er een rondvraag over. De gedeputeerde blijft erbij dat het met haaientanden veiliger is. De discussie erover loopt nog door dus wordt vervolgd. Hier het bericht in NH Dagblad.

1 juli 2022 Naar aanleiding van de beantwoording van mijn schriftelijke vragen schreef ik een Opinie in het Parool: ‘Neem burgers mee in de besluitvorming over datacenters’. Want het valt op dat met alle beleidsmakerij rondom datacenters de burger uit beeld dreigt te raken. Leg als sector daarom uit wát je doet en waarom, en draag het nut en de noodzaak van datacenters actief uit. Anders zal de weerstand tegen datacenters alleen maar toenemen.

19 juni 2022, De provincie Noord-Holland is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden en de kosten van een brug bij Ilpendam. Ik stelde er schriftelijke vragen over, naar aanleiding van de antwoorden publiceerde NH Dagblad erover met de kop ‘Brug bij Ilpendam mogelijk goedkoper dan gedacht‘.

24 maart 2022, naar aanleiding van de bespreking in de commissie Mobiliteit & Bereikbaarheid, nadere media berichten:
* op https://www.medemblikactueel.nl/2022/03/24/statenleden-buigen-zich-over-verkeerssituatie-bedrijventerrein-wfo/
* op https://onswestfriesland.nl/2022/gemeente-medemblik/statenleden-buigen-zich-over-verkeerssituatie-bedrijventerrein-wfo-in-zwaagdijk-oost/
* op https://rtvwestfriesland.nl/statenleden-buigen-zich-over-verkeerssituatie-bedrijventerrein-wfo-zwaagdijk/
* in https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220327_63064929

3 en 16 maart 2022: De rotonde bij WFO-bedrijventerrein Zwaagdijk-Oost is heel problematisch, terwijl er gigaveel vrachtwagens rijden en 6000 mensen op het terrein werken. Ik stelde er schriftelijke vragen over en dat kwam op 3 maart in NH Dagblad (zie de foto hieronder) en op 16 maart op de site Medemblik Actueel .

18 november 2021: Publicatie in Het Hoogste Woord van het Parool, over het opmaken van provinciale reserves en hoe nieuwe plannen vervolgens betaald moeten worden uit een provinciale belastingverhoging, wat een eenzijdige groep treft (hier de Parool-link):

12 oktober 2021: PS bespreekt op 11 oktober de afronding/evaluatie van de N23, de Westfrisiaweg die succesvol binnen budget werd aangelegd. In mijn bijdrage benader ik het belang van een ‘derde ring rond Amsterdam’ in de toekomst, die mogelijk wordt gemaakt door deze weg.

19 augustus 2021: Ook Medemblik Actueel besteedt aandacht aan mijn bezoek aan Opperdoes en neemt zelfs de titel van mijn video over: https://www.medemblikactueel.nl/2021/08/19/de-provincie-promoveert-op-opperdoes/

6 augustus 2021: Mijn bezoek aan Opperdoes staat in het Noord-Hollands Dagblad. De noodzaak van ventweg voor landbouwverkeer krijgt aandacht, net als de video die ik erover maakte. De video vind je ook hier of bij de andere vlogs elders op deze site.

19 juli 2022: naar aanleiding van mijn schriftelijke vragen over Solaroad, dit artikel op de Zaanse nieuwswebsite de Orkaan

19 mei 2021: Oplossing noodzakelijk voor spoorwegovergang, kopt het Noord-Hollands Dagblad, naar aanleiding van de antwoorden op mijn schriftelijke vragen over de verkeerssituatie in Castricum.

7 maart 2021, blog gepubliceerd naar aanleiding van de toekenning van de provinciale Ribbius Peletier-penning, verschillende kranten pikten dit bericht op:
Statenlid distantieert zich van geven Ribbius Peletierpenning aan Sylvana Simons, ’de vrouwelijke Wilders’ in het Noord-Hollands Dagblad
Statenlid noemt Sylvana Simons ‘vrouwelijke Wilders’ en distantieert zich van toekennen Ribbius Peletierpenning’ in Leidsch Dagblad, ook in Haarlems Dagblad.

16 februari 2021, citaat uit de commissievergadering Mobiliteit & Bereikbaarheid, over de schade aan de Rekervlotbrug waardoor fietsers weer moeten omrijden en nogmaals storing van de Leeghwaterbrug.

22 januari 2021: Publicatie op Energeia Bemoei je met je eigen investeringsfondsen, naar aanleiding van alle ervaringen rond revolverende fondsen heb ik dit artikel geschreven om meer bewustzijn over dit toch wat ‘technische’ onderwerp te creëren en hopelijk meer aandacht en beweging ervoor te krijgen. Het is gepubliceerd op Energeia.

16 november 2020: citaat uit de commissievergadering Mobiliteit & Bereikbaarheid. “De twee moties kwamen op tafel bij twee agendapunten, het iMPI en NIKG (zie onderaan) die mobiliteit en infrastructuur betroffen, zaken waar de provincie veel over in de melk te brokkelen heeft en waar ook gigantische bedragen aan worden besteed. ,,Voorgaande sprekers dromen van een wereld waarin alleen nog gefietst wordt’’, merkte Statenlid Grethe van Geffen schamper op. ,,Fietspaden, hartstikke goed, maar we kijken ook naar het wegennet. We kunnen niet zonder zaken als de verbinding A8/A9.’’

15 april 2020: Waar is de 2,6 miljoen euro gebleven die de provincie investeerde in failliet Tocardo uit Wieringerwerf? Die vraag werpt Statenlid Van Geffen op…

11 november 2019: De melding dat ik – na een tijdje duo-statenlid te zijn geweest – toetrad als volwaardig lid van de Provinciale Staten Noord-Holland.

Kijk je liever naar filmpjes? Het overzicht van de vlogs van Grethe van Geffen vind je hier.