Politica

VVD-politicaPolitica Grethe van Geffen

Graag zet ik me in voor onze prachtige provincie Noord-Holland. Daarom heb ik me kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart jl. Ik kreeg het formidabele aantal van 2816 stemmen, met dank aan alle stemmers!

Op 8 juli 2019 werd ik beëdigd door de commissaris van de Koning Arthur van Dijk als duo-commissielid voor de Provinciale Staten Noord-Holland en op 11 november 2019 kon ik door het vertrek van een ander statenlid al instromen als volwaardig statenlid. Ik ben druk aan de slag met mobiliteit en bereikbaarheid in onze provincie, een eervolle job! Onderwerpen waar ik eveneens woordvoerder over ben zijn Havens, Noordzeekanaalgebied, Schiphol en Circulaire Economie, datacenters. Vanaf het begin voerde ik al het woord in commissies, en op 18 mei 2020 was het tijd voor mijn maidenspeech: de eerste keer dat je spreekt in de voltallige vergadering van Provinciale Staten. Door corona vond dat online plaats wat wel apart is, want je speecht tegen een scherm. Je kunt dat hier terugzien, bij onderwerp 2 op minuut 34:40 (duurt ca. 5 minuten).

Helaas was niet iedereen even blij met mijn optimistische, voortvarende en kritische houding. Op 18 september 2021 werd ik op voorstel van een gedeputeerde hardhandig uit de VVD-fractie gezet. Omdat verzoeningspogingen van mijn kant gestrand zijn, ben ik verder gegaan met het politieke werk in Provinciale Staten onder de noemer Liberaal Noord-Holland. Je vindt daar een hele rij items waar ik me sindsdien mee bezig blijf houden.

Bovenstaande afbeelding is een foto (‘still’) uit de YouTube die ik maakte voor mijn kandidaatstelling zomer 2018. Daarna heb ik een tweede YouTube gepubliceerd met de titel ‘Stem deze Amsterdammer naar de provincie!‘ Beide youtubes werden bij Jinek getoond, je kunt die uitzendingen hier (vanaf minuut 40:35) en hier (vanaf minuut 49:45) terugkijken. Elders op deze site vind je links naar andere video’s die ik als statenlid publiceer.

Welke dingen gaan mij zoal aan het hart voor de provincie?
Ten eerste alles wat ondernemerschap betreft. In 19VVD-politica97 begon ik mijn eigen bedrijf Seba cultuurmanagement bv. Ik ken het ondernemerschap dus uit de praktijk en ook uit mijn jarenlange lidmaatschap van VNO-NCW met de vele bedrijfsbezoeken in onze provincie, mijn bestuurslidmaatschap van de Kamer van Koophandel Amsterdam en natuurlijk de ondernemers met wie ik zelf samenwerk: van start-up tot multinational. Noord-Holland is een rijke provincie en we leven in vrijheid: dat is geweldig maar niet vanzelfsprekend en ik wijd daar graag ook mijn krachten aan.
VVD-politicaTen tweede wonen en verkeer en vervoer: een complexe mengeling want we hebben dringend overal meer woningen nodig en tegelijk staat ook nu al het verkeer op veel plaatsen vast, zit het treinvervoer aan zijn max en ondervinden bewoners de lusten en lasten van vliegverkeer. Daarbij willen we alles duurzaam doen zodat we onze omgeving schoon overdragen aan de volgende generatie. Ik zet graag mijn balanceerkunst in met de vele betrokkenen om te bereiken dat jong en oud daadwerkelijk een woning kan vinden in Noord-Holland en ook nog van de ene kant naar de andere kan reizen, in een mooie en schone omgeving.
Ten derde focus ik op integer bestuur, goed functionerende democratie, veiligheid en het bestrijden van ondermijning. Hieraan zitten veel aspecten, zo weet ik omdat ik vanuit Seba sinds jaar en dag veel aan deze thema’s werk. Ook hier is, voor en achter het toneel, voor mij voldoende werk aan de winkel.
Mijn c.v. vind je hier. Sluit af met een indruk over enkele actualiteiten.

Op de hoogte blijven?
Periodiek stuur ik een mailbericht aan mensen die graag volgen wat ik doe en tegen kom. Geef je op via info@grethevangeffen.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.