VVD-politica

VVD-politicaVVD-politica Grethe van Geffen

Graag zet ik me in voor onze prachtige provincie Noord-Holland. Daarom heb ik me kandidaat gesteld voor de VVD bij de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart jl. Ik stond op plaats 12 van lijst 1, de VVD kreeg 9 zetels. Ik kreeg het formidabele aantal van 2816 zetels, met dank aan alle stemmers!

Op 8 juli 2019 werd ik beëdigd door de commissaris van de Koning Arthur van Dijk als duo-commissielid voor de Provinciale Staten Noord-Holland. Tevens ben ik de eerste persoon in de wachtrij, dat wil zeggen, als er iemand uit de zittende VVD-fractie vertrekt, stroom ik in en word volwaardig statenlid. Momenteel ga ik als duo aan de slag met mobiliteit en bereikbaarheid in onze provincie, een eervolle job! De meest directe onderwerpen waar ik me mee bezig hou zijn Havens, Noordzeekanaalgebied en Circulaire Economie.

Bovenstaande afbeelding is een foto (‘still’) uit de YouTube die ik maakte voor mijn kandidaatstelling zomer 2018. Daarna heb ik een tweede YouTube gepubliceerd met de titel ‘Stem deze Amsterdammer naar de provincie!‘ Beide youtubes werden bij Jinek getoond, je kunt die uitzendingen hier (vanaf minuut 40:35) en hier (vanaf minuut 49:45) terugkijken.

Welke dingen gaan mij zoal aan het hart voor de provincie?
Ten eerste alles wat ondernemerschap betreft. In 19VVD-politica97 begon ik mijn eigen bedrijf Seba cultuurmanagement bv. Ik ken het ondernemerschap dus uit de praktijk en ook uit mijn jarenlange lidmaatschap van VNO-NCW met de vele bedrijfsbezoeken in onze provincie, mijn bestuurslidmaatschap van de Kamer van Koophandel Amsterdam en natuurlijk de ondernemers met wie ik zelf samenwerk: van start-up tot multinational. Noord-Holland is een rijke provincie en we leven in vrijheid: dat is geweldig maar niet vanzelfsprekend en ik wijd daar graag ook mijn krachten aan.
VVD-politicaTen tweede wonen en verkeer en vervoer: een complexe mengeling want we hebben dringend overal meer woningen nodig en tegelijk staat ook nu al het verkeer op veel plaatsen vast, zit het treinvervoer aan zijn max en ondervinden bewoners de lusten en lasten van vliegverkeer. Daarbij willen we alles duurzaam doen zodat we onze omgeving schoon overdragen aan de volgende generatie. Ik zet graag mijn balanceerkunst in met de vele betrokkenen om te bereiken dat jong en oud daadwerkelijk een woning kan vinden in Noord-Holland en ook nog van de ene kant naar de andere kan reizen, in een mooie en schone omgeving.
Ten derde focus ik op integer bestuur, goed functionerende democratie, veiligheid en het bestrijden van ondermijning. Hieraan zitten veel aspecten, zo weet ik omdat ik vanuit Seba sinds jaar en dag veel aan deze thema’s werk. Ik VVD-politicanoem hier de meest schokkende van deze week namelijk het feit dat onze Haarlemse burgemeester zo bedreigd kan worden dat hij moet onderduiken. Hij houdt zich stoer en dat doen tevens de vele Haarlemmers die hem op het moment dat ik dit schrijf massaal een hart onder de riem steken maar het is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Ook hier is, voor en achter het toneel, voor mij voldoende werk aan de winkel.
Als VVD-politica onderschrijf ik uiteraard het VVD-verkiezingsprogramma. Mijn c.v. vind je hier. Sluit af met een indruk over enkele actualiteiten.

Op de hoogte blijven?
Periodiek stuur ik een mailbericht aan mensen die graag volgen wat ik doe en tegen kom. Geef je op via info@grethevangeffen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.