Actueel

Actueel Actueel Actueel

voorbij het verschil met inclusief leiderschap7 oktober 2021: de nieuwe versie van mijn boek is er: Voorbij het verschil met inclusief leiderschap. Met bijbehorende video… opgenomen in de ‘aan de slag stad’ Rotterdam want ook diversiteit & inclusie zijn thema’s waarover je niet teveel moet praten en vooral veel doen! Online boekpresentaties op donderdag 21 oktober van 16.00-17.30 en op dinsdag 26 oktober van 8.30-10.00. Opgeven via info@seba.nl

12 april 2021: Mensa Fonds Awards uitreiking, geheel gestreamd. Een groot feest waarin we mensen en organisaties in het zonnetje zetten die in de wereld van hoogbegaafdheid het verschil maken. De link leidt naar mijn opening als voorzitter (4 min) over lastige vragen en het algemeen belang.

22 januari 2021: Sommige onderwerpen zijn saai en taai maar verdienen toch de volle aandacht van de politiek. Mijn artikel over revolverende fondsen op Energeia: Politiek: bemoei je met eigen investeringsfondsen

11 november 2019: beëdigd als statenlid Provinciale Staten Noord-Holland voor de VVD. Het is een grote eer om volksvertegenwoordiger te mogen zijn en aan te slag te gaan voor de bewoners, ondernemers en bezoeker van onze mooie provincie.

13 januari 2019: eervolle uitnodiging van de Sociaal-Economische Raad (de SER) om deze week mijn visie te geven wat Nederland kan doen voor het vergroten van het aantal vrouwen en ‘migranten’ in de top van het bedrijfsleven. Naar aanleiding van deze adviesaanvraag van de regering.

18 oktober 2018: Beyond the difference – tactueelhe importance of inclusive leadership is gepubliceerd! Verkrijgbaar via de uitgever Common Ground USA of Amazon e.d. Echt trots op!!!

Presentaties over het boek geef ik in het Nederlands, Engels, Duits en Frans, het boek is er in het Nederlands en Engels (nieuwe uitgevers welkom 🙂 Bel of mail me gerust voor een presentatie of inclusive leadership training (Seba: +31 20 6820255 of info@seba.nl)

Zondagnacactueelht 19-20 augustus van 00.00 – 02.00 was ik te gast bij Prem op Radio 1: luister hier terug. Feedback is welkom!

Op 17 juli 2018 schrijf ik als voorzitter Mensa Fonds met de voorzitter van Mensa Nederland in NRC Opinie: laat hoogbegaafden excelleren. Dit naar aanleiding van voortdurend negatieve berichtgeving over hoogbegaafdheid, recent weer op NPO radio. Talent is een kracht waar Nederland wel bij kan varen!

Op 20 juni 2018 vertelde Minister Koolmees in overleg met de commissie SZW dat hij met de Pensioenfederatie en de Stichting van de Arbeid deel van mijn diversiteitsaanbevelingen overneemt. De stream waarin hij dit en meer zegt vind je hier vanaf 2:04:15 (2 uur 4 minuten 15 sec).

De stream van de expertsessie op 6 juni kun je hier terugkijken vanaf 1 uur 15 min.

Op 6 juni 2018 treed ik op als expert bij de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer, over het thema Diversiteit in Pensioenfondsbesturen. Hier de link naar het position paper dat ik daarvoor indiende en alle andere vergaderinfo.

4 januari 2018: Een nieuwe video over vrouwen in pensioenbesturen, gemaakt door SPO Connect naar aanleiding van mijn lezing over diversiteit voor pensioenfondsbestuurders. Een prachtig interview, compliment voor de makers.

=================================================voorbij het verschil voorbij het verschil
8 juli 2016 was de lancering van mijn nieuwe boek: Voorbij het verschil, het belang van  inclusief leiderschap, m.m.v. André Peperkoorn, plv commandant Koninlijke Marechaussee, Marij Urlings, domeindirecteur Inholland, Atilla Aytekin, CEO Orangegames en John Grin, hoogleraar UvA die mij als schrijver begeleidde bij het boek. Het was een boeiende bijeenkomst!
voorbij het verschil cover

Je kunt Voorbij het verschil vanaf nu bestellen via managementboek.nl , andere digitale/fysieke boekhandels of via www.diversityshop.nl . Prima zomerleesvoer 🙂

Mail me als je meerdere of grote aantallen boeken wilt, of een combinatie met een presentatie, lunchlezing, training e.d. > cultuurmanagement@seba.nl.
==============================================
Zie hier waarom ik Founding Friend van het Mensa Fonds ben : http://youtu.be/qf3kf_CgyK8. Doe mee: dat kan op vele manieren!

================================================

Article about high gifted adults and knowledge economy in Platform
VNO-NCW West, the Dutch employers union, shows interest for the use of excellent talent; they interviewed me as VNO-NCW member as well as chair of Mensa the Netherlands and published it november 2009 in Platform (in Dutch):
http://www.mensa.nl/docs/platform_vnw_6-2009.pdf
Our top employer tips to manage HIQ talent at work were:
1. Give a wide berth to an own part of autonomy and provide for a sparring partner.
2. Work rather with scopes and end targets than with rules and control.
3. Offer challenge by instruction to create and improve; avoid routine work.
4. Let go and don’t be anxious; these employees do not threaten your position but they want their work to have the highest possible quality.
5. Use their curiosity! Let them work in other specialties than those they learned for. They can be an important source of innovation.
6. Ask more ins and outs: an idea can sound quite weird, unless you hear the underlying reasoning.
7. Rest makes rusty. Give them more work than you think they can handle and don’t be surprised when they ask for more.

Georgie 165  Georgie 040[1]  Caucasian Mountains                          Georgia, frontier Azerbaidjan
I made it to the top (and that was heavy…)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.