Actueel

Actueel Actueel Actueel


April 2022: een onverwachtse bijrol (van minuut 3.00 – 4.30) in de video van Duncan Laurence, Ambassadeur van de Vrijheid 2022, op het moment dat hij café ‘t Mandje in Amsterdam bezoekt – leuk en waardevol om te doen!

1 december 2021: na vele jaren, afscheid uit het bestuur van Amsterdams Andalusisch Orkest. Tijdens de online bestuursvergadering werd ik verrast door de deurbel: 3 van onze muzikanten kwamen een persoonlijke aubade brengen aan de keukentafel. Geweldig! Zie ook de youtube opname van dit vrolijke moment. En uiteraard blijf ik als persoon betrokken bij dit fantastische project, in 2011 uit het niets gestart en nu al op vele podia actief.

voorbij het verschil met inclusief leiderschap7 oktober 2021: de nieuwe versie van mijn boek is er: Voorbij het verschil met inclusief leiderschap. Met bijbehorende video… opgenomen in de ‘aan de slag stad’ Rotterdam want ook diversiteit & inclusie zijn thema’s waarover je niet teveel moet praten en vooral veel doen!

 

12 april 2021: Mensa Fonds Awards uitreiking, geheel gestreamd. Een groot feest waarin we mensen en organisaties in het zonnetje zetten die in de wereld van hoogbegaafdheid het verschil maken. De link leidt naar mijn opening als voorzitter (4 min) over lastige vragen en het algemeen belang.

13 januari 2019: eervolle uitnodiging van de Sociaal-Economische Raad (de SER) om deze week mijn visie te geven wat Nederland kan doen voor het vergroten van het aantal vrouwen en ‘migranten’ in de top van het bedrijfsleven. Naar aanleiding van deze adviesaanvraag van de regering.

18 oktober 2018: Beyond the difference – tactueelhe importance of inclusive leadership is gepubliceerd! Verkrijgbaar via de uitgever Common Ground USA of Amazon e.d. Echt trots op!!!

 

 

 

Op 17 juli 2018 schrijf ik als voorzitter Mensa Fonds met de voorzitter van Mensa Nederland in NRC Opinie: laat hoogbegaafden excelleren. Dit naar aanleiding van voortdurend negatieve berichtgeving over hoogbegaafdheid, recent weer op NPO radio. Talent is een kracht waar Nederland wel bij kan varen!

Op 6 juni 2018 treed ik op als expert bij de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer, over het thema Diversiteit in Pensioenfondsbesturen. Hier de link naar het position paper dat ik daarvoor indiende en alle andere vergaderinfo. De stream van de expertsessie op 6 juni kun je hier terugkijken vanaf 1 uur 15 min. Op 20 juni 2018 vertelde Minister Koolmees in overleg met de commissie SZW dat hij met de Pensioenfederatie en de Stichting van de Arbeid deel van mijn diversiteitsaanbevelingen overneemt. De stream waarin hij dit en meer zegt vind je hier vanaf 2:04:15 (2 uur 4 minuten 15 sec). 

4 januari 2018: Een nieuwe video over vrouwen in pensioenbesturen, gemaakt door SPO Connect naar aanleiding van mijn lezing over diversiteit voor pensioenfondsbestuurders. Een prachtig interview, compliment voor de makers.

==============================================
Zie hier waarom ik Founding Friend van het Mensa Fonds ben : http://youtu.be/qf3kf_CgyK8. Doe mee: dat kan op vele manieren!

Article about high gifted adults and knowledge economy in Platform
VNO-NCW West, the Dutch employers union, shows interest for the use of excellent talent; they interviewed me as VNO-NCW member as well as chair of Mensa the Netherlands and published it november 2009 in Platform (in Dutch):
http://www.mensa.nl/docs/platform_vnw_6-2009.pdf
Our top employer tips to manage HIQ talent at work were:
1. Give a wide berth to an own part of autonomy and provide for a sparring partner.
2. Work rather with scopes and end targets than with rules and control.
3. Offer challenge by instruction to create and improve; avoid routine work.
4. Let go and don’t be anxious; these employees do not threaten your position but they want their work to have the highest possible quality.
5. Use their curiosity! Let them work in other specialties than those they learned for. They can be an important source of innovation.
6. Ask more ins and outs: an idea can sound quite weird, unless you hear the underlying reasoning.
7. Rest makes rusty. Give them more work than you think they can handle and don’t be surprised when they ask for more.

Georgie 165  Georgie 040[1]  Caucasian Mountains                          Georgia, frontier Azerbaidjan
I made it to the top (and that was heavy…)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.